Bodite odgovorni do sebe in se otresite parazita

Vaša babica je kratko in jedrnato stvari postavila na svoje mesto. V vajini zvezi ne vidi nič dobrega. Sami opažate, da je fant premalo aktiven pri iskanju zaposlitve in da se začasnim in priložnostnim delom izogiba. Verjetno mu delo res smrdi, tudi ni dvoma, da je neodgovoren in nezrel. V nasprotnem primeru bi se potrudil in sprejel tudi dela, ki mu glede na izobrazbo ne ustrezajo, bi pa s tem prispeval k vajinemu mesečnemu proračunu. S tem bi poskrbel tudi za svojo samopodobo in občutek lastne vrednosti. Sam s seboj je zelo nezadovoljen, vendar tega ne prizna. Vzroke išče in jih brez težav tudi najde v zunanjem svetu. Takim, kot je vaš fant, kriza v družbi še prav pride. Če bi bil dejavnejši in tudi bolj delaven, bi imel več stikov z različnimi ljudmi in s tem tudi več možnosti za trajnejšo zaposlitev. Dogaja se, da nekdo, ki neko delo opravlja občasno in ga delodajalec pozna, kasneje dobi redno zaposlitev. Taka oseba ima gotovo več možnosti.

Vašemu fantu stanje, kot je, ustreza. Zdi se mu normalno, da ga preživljate. Polna usta so ga velikih idej in projektov, ki ste jih označili kot nerealne, ker taki tudi so. So le plod sanjarij vašega fanta in njemu podobnih tipov, ki zapravljajo čas in življenje na sončni upravi. Vaš fant je pravi parazit, vi pa njegova žrtev. In to prostovoljna žrtev. Poznam mnogo podobnih primerov, kot je vaš. Ženske kar vztrajajo v takih zvezah in trpijo, a očitno še premalo, da bi se odkrižale takih moških. Vse to prenašajo pogosto zato, ker se premalo spoštujejo in imajo o sebi slabo mnenje. Zdi se jim, da morajo imeti ob sebi partnerja, da jim da veljavo. Tako malo vredne se zdijo same sebi. Živijo in imajo s takimi primerki celo otroke. Otroci so pogosto izgovor, da ne odidejo, saj otrok vendar potrebuje očeta. Take zveze so od zunaj lahko prav idilične. Krasna podoba družine. Mama je zaposlena in gara iz dneva v dan, oče parazitira pod krinko svobodnega poklica ali samostojnega dela. Res krasen vzgled za otroke. Le redke ženske zmorejo oditi iz odnosa, ki nič ne daje, ampak le jemlje. Ostajajo v imenu ljubezni, ki to ni. Parazit ne zmore ljubiti. Če partnerka zapusti tako zvezo in si ustvari novo življenje, je zmagovalka zase pa tudi za svoje otroke, če jih ima.

Premislite o sebi in koliko časa boste še vztrajali. Vaša babica ima prav. Prav nobenega vzroka ni, da bi še naprej ostajali v zvezi. Sreča je, da še nimate otrok. Naj vas ne skrbi za partnerja, ko se bosta razšla, si bo najverjetneje prav kmalu spet izbral žensko, ki ga bo pripravljena preživljati. Zavedajte se, da imate le eno življenje, in kako ga boste preživeli, je odvisno predvsem od vas. Bodite odgovorni. Vse dobro vam želim.