Pred desetimi leti sem prvič zaznala, da ima naša družina problem z alkoholizmom. Tega sem se sramovala in zato molčala. Po dveh letih sem se zaupala prijateljicam. Poslušale so in me 'bodrile' z besedami: Tvoj mož je iz veseljaške družine, tak vzorec mu je znan. Ali: Pri nas je tudi tako, kot opisuješ. Ostala sem v coni udobja, se prepričevala, da moram malo potrpeti, češ, saj bo bolje. Nič nisem ukrenila. 

Spregledala sem šele, ko je eden od otrok prosil, da gre z menoj na sodišče, čeprav nismo imeli nobenega postopka. Rekel je, da bo povedal, kako je pri očetu, da reši najmlajšega sorojenca. Očitno je bilo to naše dno. 

Leta so tekla. Naša petčlanska družina je razpadla in pri ene...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!