Epilog je namreč dobil velik projekt – razvoj in priprava zdravila za izvedbo prvega genskega zdravljenja kožnih tumorjev glave in vratu v Sloveniji. S tem velikim korakom naprej se je odprlo tudi okolje, ki omogoča razvoj novih genskih zdravil ali cepiv, proizvodnjo in izvedbo kliničnih študij, ki bodo pripomogle k zdravju ljudi tudi zunaj evropskih meja. 

Gensko zdravilo za bazalnocelični karcinom, vbrizganje genskega zapisa za interlevkin-12 v rakave celice s postopkom elektroporacije, je vaše življenjsko delo. Kako vas je pot pripeljala do tega odkritja? 

Ko sem prišla na Onkološki inštitut kot pripravnica in mlada raziskovalka, je eden mojih mentorjev v Slovenijo pripeljal aparaturo elektroporator (Elektroporacija je pojav, pri katerem...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE