Organizacija Film London je poudarila predvsem trilogijo Nada in film Darilo. To estetsko presunljivo delo, glasbeni in plesni presežek, se dogaja na lokacijah, ki same po sebi sodijo med tako imenovana politična darila: v pariški stavbi Oscarja Niemeyerja za francosko komunistično stranko, Palači narodov v Ženevi in Stalinovem darilu – varšavski Palači kulture in znanosti. Leta 1979 rojena umetnica vsaj od leta 2013, ko je predstavljala Slovenijo na Beneškem bienalu, raziskuje pojem »mehke moči«, (zlo)rabo kulture za politične koristi. 

V Guardianovem članku, v katerem so poročali, da ste prejeli nagrado jarman 2021, so zapisali, da vas »navdušuje evropska identitetna kriza 20. stoletja in kako lahko kulturo ugrabi ideologija«. Takšno ugrabljanje pa tudi času, v k...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE