Kdor ga bo znal prebrati, ozavestiti in se iz tega kaj naučiti, bo lahko za kažipote svojih naslednjih dejanj hvaležen tako pobudnikom referenduma kot vsem, ki so glasovali. Odtise najdemo že v prestavitvi parlamentarnega glasovanja o dveh zakonih (o nalezljivih boleznih in o demografskem skladu) na jesen. Ne gre več vse, kar si kdo zamisli, tako zlahka čez vsa sita. 

Referendum o noveli zakona o vodah in 678.400 oddanih glasov proti je izkušnja, lekcija, tudi klofuta, no, natančneje 678.400 klofut, iz katerih se vsi lahko mnogo naučimo, največ pa politika, politiki in političarke in drugi odločevalci. 

Izkušnje v mnogokratnikih prekašajo suhoparno teorijo. Znova in znova lahko nekoga opozarjate, da (na primer) zamujanje res ni v redu in da gre za ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.