Ribe

Krapov filet z gobami pod testom

Mnogi ljudje se izogibajo priprave rib, misleč, da je to zamudno opravilo, a temu nikakor ni tako. Odkrijte jezerskega kralja v nekoliko drugačni preobleki, in ob besedi krap ne boste nikoli več vihali nosu.

Sestavine

  • 600 g krapovih filetov (4 kosi)
  • 200 g jurčkov
  • 80 g čebule
  • 2 dcl ribje osnove
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 maslena kocka
  • sesekljan česen in peteršilj
  • olivno olje
  • 320 g maslenega listnatega testa
  • ostra bela moka
  • jajce za premaz
  • sol
  • mleti poper

Priprava

  1. 1Na olivnem olju opečemo s soljo in poprom začinjene in z ostro moko pomokane krapove filete.
  2. 2Na isti maščobi ovenemo sesekljano čebulo, dodamo narezane jurčke in jih toliko časa pražimo, da zadišijo. Dodamo česen in peteršilj. Zalijemo z ribjo osnovo in sladko smetano ter kuhamo pet minut. Po potrebi omako nekoliko zgostimo z masleno kocko.
  3. 3Začinimo s soljo in poprom ter ohladimo.
  4. 4Hladno omako zlijemo v ognjevarno posodo. Nanjo položimo opečene ribje filete.
  5. 5Centimeter in pol roba ognjevarne posode premažemo z razžvrkljanim jajcem in čez položimo (napnemo) razvaljano testo, ki naj sega dva centimetra čez rob.
  6. 6Testo po vrhu premažemo z razžvrkljanim jajcem, iz ostankov pa okrasimo površino roba posode ter pečemo pri začetni temperaturi 200 °C, jo po 10 minutah zmanjšamo na 175 °C in pečemo še šest minut.
  7. 7Filete lahko pripravljamo tudi v posodah, za vsako osebo posebej.
  8. 8Postrežemo jih s kuhano zelenjavo ali svežo zelenjavno solato.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE