Šampinjoni

Pečen losos s paradižnikom, špinačo in šampinjoni

Šampinjoni so pravi šampioni pri preprečevanju razvoja raka, priljubljena kuharica Ana Žontar Kristanc pa je v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš pripravila slasten namig, kako pripraviti te lahko dostopne gobe.

Sestavine Za 2 osebi, čas priprave: 35–40 minut

  • 2 x 200–250 g lososov file
  • 2 pesti sveže špinače
  • 2 pesti narezanih šampinjonov
  • 1 večji zrel paradižnik
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • nekaj žlic bio olivnega olja
  • 50 gramov pinjol
  • pirin kruh

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. 2V pekač položimo lososova fileja s kožo navzdol.
  3. 3Narezano zelenjavo zmešamo z nekaj žlicami olja, soljo in poprom ter jo razporedimo čez fileja.
  4. 4Pekač za 20–25 minut položimo v pečico, da se riba speče.
  5. 5Ribo serviramo in čeznjo potresemo popražene pinjole.
  6. 6Po želji dodamo tudi kos kruha.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE