Krompir

Pečen krompir z lososom

»Vsem mladim ustvarjalcem, ki v kulinarično ustvarjanje šele vstopate. Vsem veščim kuharicam in kuharjem, ki doma ustvarjate nepozabne dobrote. Naj vam bodo moji recepti v navdih,« je zapisal prehranski virtuoz Tomaž Kavčič v svoji novi knjigi Tomaž. Strinjamo se, recepti so preprosto čudoviti in tukaj pred vami.

Sestavine za 4 osebe

  • 8 krompirjev
  • 150 g dimljenega lososa
  • 150 ml sladke smetane
  • 100 g puste pasirane skute
  • sok 1/2 limone
  • šopek svežega drobnjaka
  • lososove ikre
  • sol in poper

Foto: Suzana Gabrijan

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. 2Krompirje razpolovimo po dolžini in iz sredine izdolbemo približno tretjino sredice krompirja.
  3. 3Polovice ponovno združimo v pare, vsak par zavijemo v alufolijo in položimo na papir za peko.
  4. 4Pečemo 40 minut, zadnjih 10 minut folijo odstranimo in krompirje pečemo odkrite, da se zlatorjavo obarvajo.
  5. 5Medtem 100 g lososa natrgamo na koščke in s smetano, skuto in limonovim sokom dobro zmešamo v mešalniku.
  6. 6Posolimo in popramo ter mešamo, dokler ne dobimo dobro povezane mase.
  7. 7Pečene krompirje vzamemo iz pečice in razporedimo po servirni posodi.
  8. 8Napolnimo jih z lososovo mešanico, nanjo damo preostale rezine lososa in vse skupaj potresemo z drobnjakom in ikrami.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE