Bodite iskreni

Ljudje se srečujejo in sklepajo poznanstva različno. Bolj odprti, komunikativni in sproščeni, ki z lahkoto navezujejo stike, imajo več možnosti, da med naključnimi znanci najdejo ustreznega partnerja. Včasih se to iz različnih vzrokov ne zgodi, tako kot se ni zgodilo vam. Morda se gibljete v bolj zaprtem krogu, v katerem pač ni nikogar, ki bi vam bil lahko primeren partner, ali pa ste bolj plašni in sramežljivi, kar prikrivate z nedostopnostjo. Tedaj nepoznanih ljudi okrog sebe, posebno moških, sploh ne opazite. Toliko za uvod.

Ker ste si želeli koga spoznati, pa vam vsakdanje življenje tega ni prineslo, ste se odločili, da boste poskusili z oglasom. To pomeni, da imate do sebe aktiven odnos in veste, kaj hočete. Kljub temu pa vas obremenjujejo predsodki pred zvezami, sklenjenimi tako. Čim prej se jih znebite, ker so popolnoma neutemeljeni. V naključnih zvezah, prav tako kot v namernih, si nekateri iščejo kratkotrajne spolne avanture, drugi si želijo ljubezni in trajne zveze, tako kot vi in verjetno tudi vaš fant. To, da sta se spoznala prek oglasa, res ni nobena ovira, da se med vama ne bi mogla razviti iskrena ljubezen.

Kdaj se boste odločili, da boste z njim telesno intimni, je popolnoma vaša stvar. Nobenih veljavnih pravil ni, kdaj naj bi jih fant in dekle prvič imela. Če sta čustveno zrela, se bosta želela prej čim bolj spoznati in začutiti, da sta si privlačna tudi osebnostno, ne le spolno. To je seveda pogoj, da se ljubezen med dvema lahko razvije in odnos ne ostane zgolj na temelju spolne privlačnosti, ki je zelo majav za resno zvezo. Ni pomembno samo, koliko časa se s fantom že poznata, še bolj pomembno je, kako pogosto se videvata in koliko časa preživita skupaj, kaj počneta in o čem se pogovarjata. V času, ki ga preživita skupaj, morata dati drug drugemu čim več možnosti za spoznavanje, s tem da se v pogovoru drugemu odpreta, da razkrijeta svoja življenjska stališča in vrednote. Če sta resnično iskrena, se bo izgovorjeno potrjevalo v vsakodnevnih življenjskih okoliščinah.

Za spolnost se torej odločite takrat, ko boste začutili, da ga dovolj poznate in mu zaupate in si spolnosti z njim resnično želite. Fant bo obziren in potrpežljiv, če mu je do vas in vas nikakor ne bo izsiljeval s spolnostjo. Pa še nekaj v premislek. Včasih se zgodi (pogosteje ženskam), da spoznajo moškega, ki jih osebnostno močno privlači. V njegovi družbi jim je prijetno, tem za pogovor jima nikoli ne zmanjka, imata mnogo skupnih interesov, ujemata se v stališčih in vrednotah, vendar jih moški spolno ne privlači. To pomeni, da si z njim ne želijo telesnih stikov niti nežnosti. Tedaj ni nobene možnosti, da se med njima razvije prava spolna ljubezen, se pravi ljubezen med žensko in moškim. Spolna privlačnost nikakor ni edina, je pa nujna sestavina vsake ljubezenske zveze.