S fantom bodite obzirni

Razumem vašo zaskrbljenost, mislim pa, da je pretirana. Vi ste dekle, ki je v spolnosti izkušeno, in verjetno se vedete sproščeno. Vaš fant pa pozna ženske le kot prijateljice, v spolnosti nima izkušenj. Ima le predstavo v svoji glavi, ob tem pa negotovost, strah in željo, da bi vam bilo z njim lepo. Pravite, da je občutljiv in čustven, verjetno tudi plah, zato se ni spuščal v spolne avanture, kot to počne mnogo mladih fantov, ki še niso zreli za resno zvezo. V vas je začutil sorodno dušo in dovolj bližine, da si je upal spustiti v spolnost.

Nič čudnega ni, da je še nesproščen in zato tudi neroden, kot pravite. Obremenjen je s tem, da imate vi izkušnje, in strah ga je, da se bo slabše odrezal kot vaši prejšnji fantje. Poskusite se vživeti vanj. Ima vas, izkušeno žensko, in polno glavo za začetnika nerealnih pričakovanj. Saj ni nič čudnega, da je pod velikim psihičnim pritiskom in ima tremo. Verjetno ste jo kdaj v življenju imeli tudi vi. Ali se spomnite, kako je to? Pojavijo se miselne blokade in vse vam odpove, če bi še tako radi, se ne morete izkazati z znanjem ali spretnostjo. Nekaj podobnega se dogaja z vašim fantom.

V teh okoliščinah ste edini, ki mu lahko pomaga. Spolnost je področje, na katerem smo vsi še posebno občutljivi in ranljivi, zato bodite z njim obzirni in potrpežljivi. Spolni odnos imejta vedno le v varnem okolju, kjer ni možnosti, da bi vaju kdo presenetil, to je prvi pogoj, da bo fant lahko bolj sproščen. Pomembno je, da časovno nista omejena, da se vama ne mudi. Nikoli ga ne primerjajte s svojimi bivšimi partnerji in jih sploh ne omenjajte. Bodite pazljivi, kaj rečete, ker je za fanta, kot je vaš, že ena napačna beseda dovolj, da bo nesproščen. Če ni dovolj, da mu poveste, kaj si želite, mu to tudi pokažite. Enostavno vzemite njegovo roko, jo položite tja, kamor želite, in mu pokažite, kaj naj počne. Priskrbite si kakovosten priročnik o spolnosti, skupaj si ga oglejta in se o tem pogovarjajta. Svoje želje izražajte nežno in ne napadalno. Fanta pogosto pohvalite, ko so vam njegovi dotiki prijetni in vam je lepo. S tem boste spodbudili njegovo samozaupanje in ga motivirali. Tudi vi se potrudite odkriti, kaj njega v spolnostivzburja in česa si želi. Bolj ko si bosta zaupala in čutila, da sta si blizu, bolj bosta sproščena in igriva, več skupnega zadovoljstva bosta doživljala. Potrudite se in uspeh bo zanesljivo prišel.