S 40 dolarji v čevlju se je leta 1958 takrat 23-letni Emilijan na Reki vkrcal na ladjo za Ameriko. Potoval je z vzhodne obale na zahodno, kjer je dobil vabilo ameriške univerze Stanford, in tam diplomiral kot verjetno prvi jugoslovanski študent. Po življenju med univerzitetno bratovščino, potovanjih in delu ga je pot vodila naprej in po več kot 35.000 kilometrov dolgih ovinkih po suhem in morju, med katerimi je obiskal še Azijo, Afriko in Srednji vzhod, je čez mnogo mesecev priplul nazaj domov, zapise s poti pa izdal v knjigi Veliki krog. Pravkar je slavil 85. rojstni dan. 

Vaše tankočutno spoznavanje krajev, ljudi in življenja sploh popelje bralca na zelo doživeto pot okoli sveta. Leta 1958 je bilo to nekaj precej izjemnega, kako ste si sploh zamislili, da bi si lahko privoščili kaj tak...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!