Marjana, sicer iz Metlike, je na Japonsko, v Osako, odšla pred več kot 40 leti. Mladostna svetlolasa gospa z lepimi modro zelenimi očmi še vedno odlično piše v slovenskem jeziku, iz nje pa iskrene misli kar kipijo. Sicer govori in piše še angleško in japonsko. Z Marjano se tikava, ker je rekla, da se tako počuti mlajšo. Priznam, da tudi jaz.

Takole začenja svojo osebno zgodbo: »Na Japonsko sem odšla pri 21 letih; mladost je pač norost! Zdaj si ne bi upala odseliti prav nikamor, niti v domovino ne! Dolgo sem govorila, da imam dve domovini, a sem v obeh tujka. Povod za to, da sem odšla tako daleč, je bil v prvi vrsti takratni urednik Komunista. Ko sem bila kot študentka FSPN in njegova učenka in štipendistka glasila v Komunistu na praksi, sem se z njim zaradi ra...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!