Je tudi podpredsednica Društva slovenskih pisateljev in četrto leto programska vodja Slovenskih dnevov knjige, ki bodo med 18. in 22. aprilom. Odlična mojstrica pisane besede z možem in tremi otroki trenutno živi v Ljubljani in sanjari, da bi enkrat zares odšla živet v Burkina Faso.

Živite v Ljubljani in Burkina Fasu. Kakšen je razgled na okolji, v katerih živite in ustvarjate?
Po malem imam ves čas ta pogled – pogled od zunaj. Toda po drugi strani je Ljubljana moje mesto, v katero se zelo rada vračam. Ko sem v Burkina Fasu, ga strašno pogrešam. Sicer pa je pri pisanju vedno dobro imeti odmik od upovedovane teme. Denimo, roman V visoki travi, ki pripoveduje izključno o slovenskem okolju v času socializma, je nastal v Burkina Fasu, medtem ko sem prvenec Koža iz bombaža, v katerem pripovedujem o Afriča...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!