Sončni pire

Dve skrivni sestavini Jamieja Oliverja, ki navaden pire naredita nekaj posebnega

Takšnega krompirjevega pireja gotovo še niste poskusili. Domislil se ga je priljubljeni Jamie Oliver, njegova sončna barva in okus pa spominjata na poletje, ko zorijo okusni paradižniki.

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g krompirja
  • 40 g čedarja
  • 70 g posušenega paradižnika v olju
  • kanček mleka po želji

Foto: Kitzzeh/Shutterstock

Priprava

  1. 1Krompir narežemo na centimeter debele rezine, postavimo v lonec, posolimo, prelijemo s kropom in pokrijemo s pokrovko.
  2. 2Sir nadrobimo v multipraktik, dodamo posušene paradižnike, pol žlice njihovega olja in dobro premešamo.
  3. 3Po 10-15 minutah preverimo, da je krompir kuhan, preden ga odcedimo. Nato ga stresemo v multipraktik k mešanici sira in paradižnika in pulzno sesekljamo vse skupaj. Ne mešamo preveč, samo toliko, da se zmes zgosti, ne pa postane lepljiva. Po potrebi razredčimo s kančkom mleka.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE