Ni skrivnost, da je priljubljeni kuhar s televizije Jamie Oliver, družinski človek. Sam ima z ženo Jools kar pet otrok (18-letno Poppy, 17-letno Daisy, 11-letno Petal, devetletnega Buddyja in štiriletnega Riverja), ki mu pogosto pomagajo v kuhinji, letošnje poletje pa se je v luči karantene domislil novega kuharskega projekta, namenjenega družinam z otroki. Ker njegov starejši sin Buddy izredno uživa v kuhanju, si je zadal, da k temu praktičnemu opravilu z Buddyjevo pomočjo spodbudi še druge otroke z vsega sveta. 


Na Instagramu sta 45-letni oče in devetletni sin ustvarila novo skupino, ki sliši na ime Cooking Buddies Club (Klub kuharskih prijateljčkov, op. p.), v njej pa redno objavljata Buddyjeve kuharske videe in delita kuharske podvige drugih otrok. 

Zadnji recept, ki je gledalce navdušil tako zelo, da Jamieju namigujejo, da si njegov sin zasluži že svojo kuharsko oddajo, je bil za picete ali mini pice, ki jih je Buddy naredil povsem sam, od aromatične paradižnikove omake, do preprostega testa brez vzhajanja. Za testo je uporabil le moko, ki sama vzhaja, in jogurt, paradižnikovo omako pa je pripravil s svežim česnom, pelati iz konzerve in baziliko. 

V videu je mladi kuhar še razkril, katere okuse imata najrajši njegov oče in najmlajši član družine Oliver. Jamie si je na pici zaželel klasiko z gobami in šunko, kar Buddyju ni najbolj dišalo, River je dobil tipično italijansko margerito z mocarelo in obilico sveže bazilike, Buddy, ki mu glede na video očitno teknejo klobase vseh vrst, pa si je pripravil pico s tremi siri in svežim čilijem. 


Družina Oliver kljub tragedijam, ki jih je doživela v zadnjih letih (Jamie je zaradi bankrota bil prisiljen zapreti skoraj vse svoje restavracije, Jools pa je po rojstvu Riverja že trikrat spontano splavila, nazadnje prav zdaj v karanteni), ostaja optimistična in postavlja na prvo mesto medosebne odnose. Jamie je tako to poletje končal snemanje nove kuharske oddaje Keep Cooking Family Favourites (Kuhajte še naprej družinske favorite, op. p.) za britansko televizijo Channel 4, s katero je želel družine spodbuditi, da si v času karantene vzamejo čas za kuhanje in skupne obroke. 

Preberite še: 

Morda vas zanima tudi: