Težko otroštvo, ločitev staršev in številne najstniške zablode mu niso uničile sanj. Challe Salle, ki ne skriva želje po otroku, je eden najopaznejših motivatorjev na slovenski pop sceni. Mladini sporoča: »Začel sem na nuli. A sem uspel. Zato, ker sem verjel vase!«  

Kako in s kom boste letos preživeli praznike?

Rad imam potovanja in novo leto običajno preživim v tujini. Če bi bilo vse normalno, bi tudi letos odšel kam, kjer še nisem bil. A glede na trenutne razmere, bomo kasneje vse nadoknadili. Praznike bom preživel doma, mogoče v krogu bližnjih. Če bo možnost, bi se rad srečal s sestro ali pa z mamo. Sicer pa imam to srečo, da ne živim sam. Kar se tiče ljubezenskega življenja, se bom tu ustavil. 

Ljudje hočejo vedno več in včasih me zmoti, ko mediji pišejo stvari, ki niso resnične ali točne. Zato se mi zdi bolje, da ljubezenske podrobnosti izvedo iz prve roke. Kakšno je stanje, kaj se dogaja. 

No, nisem vas vprašala po tem, a če ste že začeli …
(smeh) Vedno povem, da ne živim sam, ampak to je to. Na ljubezenskem področju je vse pod kontrolo. Medijsko sem precej izpostavljen, zato se mi zdi nepotrebno razkrivati še zasebni del življenja. A sem se odločil, da bom v kratkem, verjetno po novem letu, povedal malo več na to temo. 


Torej ga boste razkrili. Zakaj pa ravno po novem letu? Ali se kaj dogaja?
Ljudje hočejo vedno več in včasih me zmoti, ko mediji pišejo stvari, ki niso resnične ali točne. Zato se mi zdi bolje, da ljubezenske podrobnosti izvedo iz prve roke. Kakšno je stanje, kaj se dogaja. Že nekaj časa so hudi pritiski in namigovanja in mogoče bo naslednje leto pravi čas tudi za to.

Razumem in spoštujem. Se slišiva januarja. (smeh) Vrniva se k praznikom. Kaj diši na vaši praznični mizi?

Rad imam praktično vso hrano. Od sladic imam najraje palačinke. Pred šestimi leti, ko sem imel trgovino s športno prehrano, sem prodajal tudi proteinske palačinke in takrat se je začela moja ljubezen. Mislim, da sem mojster za to sladico. Sicer pa moja mama Anka zelo dobro kuha. Vse, kar da na mizo, se poje. 

Z mamo Anko in sestro Majo. Foto: osebni arhiv

Torej bodo za božič palačinke?

Nisem niti veren niti teh praznikov nismo nikoli praznovali po določenih običajih. Vse je bilo spontano. Bolj je bilo pomembno, da je družinsko srečanje, družinsko okolje, za hrano se pa dogovorimo sproti; kdo bi kaj jedel in kakšne so želje. Nimamo običajev s potico. 


Rekli ste, da vaša mama zelo dobro kuha. Kaj pa kraljuje na njenem meniju?

Uf, zelo dobro dela jabolčni štrudelj! To je specialiteta! Pa poleg vedno naredi poseben preliv. Samo za tale intervju mi je zaupala celo recept!

Vam je tudi prvi recept za palačinke zaupala mama?

Mama me je naučila vse o kuhanju! Za vse, kar znam v kuhinji, sem lahko hvaležen njej. Že zelo zgodaj sem pokazal interes, da bi se rad naučil kuhati. Palačinke so zelo preproste. Včasih še vedno dodam proteine, delam jih tudi z ajdovo moko, potem so pa različni nadevi. Od čokoladnega namaza, medu, orehov … 

Marca prihodnje leto bo stric, sestra Maja je namreč noseča. Foto: osebni arhiv

Pa vi bi morali na Masterchef!

(smeh) Lahko pridem enkrat kot gost! Peči palačinke! 


Kaj pa vam je sicer mama predala za življenje? Zakaj ste ji neizmerno hvaležni?
Hvaležen sem ji, da me je naučila živeti po svojih pravilih. Da mi je predala vrednote, kot so zdravje, družina, ljubezen, prijateljstvo, spoštovanje in tako naprej. Mislim, da se določene vrednote v svetu, ki ga živimo, zelo hitro pozabijo oz. se izgubljajo. Z njeno pomočjo in s tem, da mi je stala ob strani, ne glede na to, kaj sem v življenju počel, sem se razvil v osebo, kakršna sem danes. Nedvomno je mama ena od oseb, na katero sem najbolj ponosen, oz. mi je celo vzornica. Vem, da je svojo vlogo mame opravila po svojih najboljših močeh in tudi sam si želim nekoč postati tako dober starš, kot je bila moja mama. 

Otroke imam res rad, tudi med poslušalci imam veliko osnovnošolcev in še mlajših. Vedno želim biti z njimi v stiku in se dobro razumemo. V meni se skriva velik del otroka in dobro se ujamem z njimi. Upam, da se bom ujel tudi s svojim otrokom. 

Pred kratkim ste naznanili veselo novico, da boste že čez štiri mesece postali … 

Komaj čakam, da postanem stric! Sestra me je spet prehitela. Prva se je poročila, prva bo imela otroka, čeprav je štiri leta mlajša. Pričakuje punčko. Marca naj bi bil rok. Vsi me sprašujejo, kakšen stric bom. Seveda bom razvajal svojo nečakinjo! Strici morajo biti zabavni in nečaku vedno stati ob strani. Otroke imam res rad, tudi med poslušalci imam veliko osnovnošolcev in še mlajših. Vedno želim biti z njimi v stiku in se dobro razumemo. V meni se skriva velik del otroka in dobro se ujamem z njimi. Upam, da se bom ujel tudi s svojim otrokom – nekega dne. Bližam se tridesetim in čas je že … Želim si ustvariti družino. Družina mi res pomeni vse in mi je bila poleg zdravja vedno na prvem mestu.