Zelo hitro se naveliča enih in istih rekreacijskih aktivnosti, zato ne preseneča, da se je v zadnjih letih ukvarjal že z marsikaterim športom. Med spomladansko karanteno je začel teči, večinoma pa je kolesaril, zdaj se je zagrel za boks. Namesto tarnanja je izbral glasbeno ustvarjanje v zavetju svojega doma. V uteho in veliko veselje mu je tudi to, da lahko s prijatelji kljub vsemu brez skrbi popije kavo – se razume, prek spleta.

Kaj vas poleg glasbe najbolj vznemirja?

Ustvarjanje. Ko nekaj narediš iz čiste ničle. Poleg glasbe je to tudi videoprodukcija. Ali ko si pred izzivom, ki ti je povsem tuj, kot je bilo plesanje v šovu Zvezde plešejo. Vznemirljivo je bilo letos tudi med spomladansko karanteno, ko sem se odločil, da bom uredil okolico doma, in bil na koncu dneva vsakič zelo ponosen, ko sem gledal spremembe. 

Česa v življenju nikoli ne bi mogli odpustiti?

To je zelo težko vprašanje, saj si po navadi predstavljamo, kako bi se na kaj odzvali, če bi se nam zgodilo, pa je, ko se zares zgodi, povsem drugače. Če odgovorim po občutku, bi rekel, da bi bila to kakršna koli izdaja prijatelja, saj mi zvestoba zelo veliko pomeni in to, da se na nekoga lahko zanesem. 

Rad bi se znebil zamujanja. Nekako mi vedno uspe, da pet minut zamudim. Ali recimo užitka do hrane, saj zelo rad jem. Sem že razmišljal, ali imam morda daljne italijanske korenine. 

Zelo malo ljudi ve …

… kakšen sem, ko sem res jezen, saj imam zelo visok prag tolerance in vedno pred končno jezo uporabim bolj rešljive »prijeme«. 


Česa preprosto ne razumete?

Ne razumem, kako lahko nekdo iz čiste zlobe, privoščljivosti škodi drugemu. Živi in pusti živeti.

Izhajate iz zelo povezane družine. S čim ste nazadnje presenetili svojo mamo?

Z družino smo res povezani, čeprav vsi veliko delamo in se ne vidimo zelo pogosto. Se pa vsaj slišimo. Iskreno se ne spomnim, kakšno presenečenje sem nazadnje pripravil, imam izredno slab spomin in mi ne pade na pamet prav nič tako posebnega. Je pa mogoče res, da je minilo preveč časa. 

Katere lastnosti bi se najraje znebili?

Na sebi bi popravil kar nekaj stvari. Verjamem, da ima vsak lastnosti, ki mu nagajajo v življenju, je pa res, da smo prav zaradi njih takšni, kakršni smo. Rad bi se znebil zamujanja. Nekako mi vedno uspe, da pet minut zamudim. Ali recimo užitka do hrane, saj zelo rad jem. Sem že razmišljal, ali imam morda daljne italijanske korenine. (smeh) 

Sem zelo empatična oseba in se me stvari hitro dotaknejo. Včasih bi res raje videl, da bi bil bolj flegmatičen. 

Ali bolj pazite na to, kaj pojeste, zdaj ko je na pohodu koronavirus?

V tem nisem ravno najboljši. Kot sem že omenil, zelo rad jem in premalo pazim, kaj. Pomembno je, da je dobro. (smeh) Trenutno ne jemljem nobenih dodatnih vitaminov. Popijem limonado, si olupim mandarino ali drugo sadje, to pa je tudi vse. 


Ali trenutne razmere vzbujajo v vas napetost? Kako se sproščate?

Predvsem z glasbo, delom, športom. Najbolj od vsega me sprosti dobra družba, pa naj bo v živo ali prek spleta, ko se dobimo prijatelji na kupu. Sem pa zelo empatična oseba in se me stvari hitro dotaknejo. Včasih bi res raje videl, da bi bil bolj flegmatičen. 

Kako bi svetovali nekomu, da se zaščiti pred virusom?

Ni pretiranega smisla, da sem preveč pameten, da se ne bom kdaj ugriznil v jezik. Kdor je zdrav, zagotovo dela nekaj prav, in ta ritual naj nadaljuje, dokler se dogajanje ne umiri.

Zadnji res izjemen nasvet, ki ste ga dobili?

Veliko je nasvetov, ki mi stalno odzvanjajo v ušesih, a mislim, da mi največkrat pride na misel očetov: Na deset dobrih del se eno vrne. Ta mi je izredno pri srcu.