1 Ksenija Benedetti: S težkim srcem sva odšla vsak svojo pot

Foto: Miran Juršič

»Po petinštiridesetem sem spremenila veliko razmišljanja v odnosih do ljudi, politik, okolja, časa in dela. Začela sem živeti drugače in postopoma spreminjala svoje življenje v svoje želje. Dokaj skrbno razmislim, kam bo šel čas vsakega dne …« Preberite, kaj vse nam je zaupala Ksenija Benedetti, tukaj.

2 Erik Brecelj: Kolegom zdravnikom zamerim, da niso ravnali, kot je prav 

Foto: Voranc Vogel

»Ena od večjih napak stroke je bilo vztrajanje, da so cepiva varna. Vemo pa, da prav nič, kar je zares učinkovito, ni obenem stoodstotno varno. Kar lahko naredimo, je, da damo prednosti in slabosti na tehtnico. Zelo težko je sprejemati odločitve in ostati nedolžen …« Intervju lahko še enkrat preberete tukaj.

3 Mojca Mavec: Oba imava izkušnje z življenje v dvoje, ni se izšlo

Foto: Uroš Hočevar

»Počasi prihajam v leta, ko je tudi vse manj vprašanj, zakaj nimam otrok in zakaj se nisem poročila. Čedalje več je ločitev, to vidim pri mlajši generaciji. Morda pa samo več govorimo o njih. Lepo je, da ima človek možnost, da začne znova. Tudi sama sem že večkrat …« Preberite intervju z Mojco Mavec tukaj.

4 Saša Einsiedler: Sovražila sem vse moške po vrsti

Foto: Nataša Čampelj

»Številne čustveno težke okoliščine sem reševala tako, da sem padla v jok. In seveda potem čakala, da pride nekdo za mano in me potolaži. Ker se to ni zgodilo, sem bila samo še bolj razočarana. Navadila sem se igrati žrtev in čakala, da me kdo reši. Jasno me nihče ni …« Pogovor s Sašo Einsielder lahko še enkrat preberete tukaj

5 Ana Dolinar: Morala sem oditi 

Foto: Jure Eržen

»V trenutku, ko se je rodil Lun, mi je postalo jasno (se za hip ustavi in sama pri sebi nasmehne), da me ni več mogoče udomačiti. Prebudila se je pokrajina divjine, ki jo ima v sebi vsaka ženska. Zaslišala sem prvinski klic. To, da sem rodila doma, je bil le prvi korak, začetek "padanja domin" …« Preberite, kaj vse nam je še zaupala Ana Dolinar, tukaj.

6 Zdenko Domančić: Od farmacije ugrabljene medicine ne zanimajo zdravi ljudje 

Foto: Jože Suhadolnik

»Zadnja "kriza" je za oblastnike in njihove gospodarje mnogo preveč priročna pri popolni destabilizaciji prebivalstva, zato da lahko v zakulisju počnejo, kar jih je volja. In s covidom marsikdo tako mastno služi, da si še pred nekaj leti o tem ne bi upal niti sanjati …« Celoten pogovor z Zdenkom Domančićem je na voljo tukaj.

7 Bernarda in Janez Poklukar: Fizično zmoremo veliko, psihično pač ne 

Foto: Jože Suhadolnik

»Midva imava res srečo, da sva se našla, včasih rečem, da so mi ga poslali angeli. Razume me in tudi jaz njemu pravim, da je lahko vesel, da me ima. Če bi bila učiteljica ali ekonomistka, ne bi nikoli razumela njegovega razdajanja za sočloveka in družbo …« Intervju z zakoncema Poklukar lahko preberete tukaj.

8 Ana Roš: Izgubila sem otroka, ta čas je v moji glavi še vedno meglen 

Foto: Leon Vidic

»Občudujem ljudi, ki so dovolj pogumni za odprto zvezo, v kateri se o njej strinjata oba. Spomnim se, kako so nekoč prijateljice planile name, ko sem glasno rekla, da je včasih varanje lahko okej. Če par zabrede v enoličnost, dolgočasje, če si niti postelje ne deli več, ti morda tretja oseba lahko pomaga najti srečo …« Preberite, kaj nam je ekskluzivno v aktualni številki Oneplus zaupala Ana Roš, tukaj.

9 Milena Zupančič: Bilo je, kot bi naju s hčerko želel pripraviti na slovo 

Foto: Jure Eržen

»Sedim na klopci in pred seboj imam štiri grobove svojih dragih. Stara mama, stari oče, strici, teti, sestrična in najdražja moja mama, Dušan. Sedim tam, prižgem cigareto, mir okoli mene, hribi, čudežna energija … In vem, da se jim bom prej ali slej pridružila tudi jaz …« Intervju z Mileno Zupančič najdete tukaj.

10 Aleksander Čeferin: Tu ne gre za globoko državo, ampak za globoke žepe

Foto: Marko Feist

»Mama je bila zelo stroga, a tudi poštena. Ljudi ni delila na "naše" in "njihove", enako velja za očeta in zdaj tudi zame. Če bi bili vsi bolj strpni, bi bilo manj težav. A s čim bi se potem hranili populisti? Lažje je reči, da vam službe kradejo migranti, kot priznati, da si ti nesposoben, ker služb ni …« Celoten pogovor z Aleksandrom Čeferinom lahko preberete tukaj.