Globalizacija je pojem, ki se ga da začutiti na vsakem koraku ne glede na to, v kateri državi na svetu se sprehajaš, a na področju človekovih pravic, ki konkretno zadevajo ženske, ni mogoče prepoznati te, kako bi rekla, »enovitosti«. Namreč, če želimo razvozlati posamični razvoj ženskih pravic, je treba problem vedno uzirati skozi »osebno« zgodovino države. V marsičem lahko primerjamo Šanghaj ali New York na primer, razvoj ženskih pravic na Balkanu in, kaj vem, v skandinavskih državah pa je neprimerljiv. Zakaj?
Seveda obstajajo med evropskimi državami stične točke. A preden nadaljujem, opozarjam, da se želim nemudoma izogniti delitvi na zahod, vzhod, sever in jug. O stičnih točkah lahko torej govorimo, če se zazremo v 19. in 20. stoletje, ko je mogoče med evropskimi državami prepoznati enako dediščino, in sicer ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!