Kako ste začeli voditi feministično turo po Ljubljani, najbrž ni naključje? Po izobrazbi ste politologinja.

Ne, ni. (nasmeh) Tura nastaja znotraj Inštituta za urbane kulture, v katerem deluje Ljubljana Alternative Tours. Name se je spomnil Grega Bulc, ki vodi projekt skupaj s Sandijem Abramom. Takoj sem bila za, ženska vprašanja me od nekdaj zanimajo. Pred leti sem na Radiu Študent vodila oddajo Sektor Ž, ki se še dandanes ukvarja z ženskim vprašanjem. Opravljala sem tudi intervjuje za Dnevnikov Objektiv z ženskami, ki so bile pod družbeno in politično represijo, na primer s Taslimo Nasrin, bangladeško pisateljico, nad katero je bila v času najinega intervjuja razpisana fatva, takrat je bila v hišnem zaporu v Indiji. Mu Sochua je politična voditeljica iz Indonezije, k...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!