Velika slovenska kuharica

Urmašice

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.

Sestavine

  • 1/4 kg masla
  • jajce
  • 1/8 l belega vina
  • 1/4 kg moke
  • četrt zavitka pecilnega praška
  • 32 dag sladkorja
  • 1/4 l vode
  • lupinica in sok ene limone

Priprava

  1. 1Maslo in jajce penasto umešaj, med mešanjem dodajaj vino in moko, pomešano s pecilnim praškom.
  2. 2Iz zmesi oblikuj svaljek in ga nareži na enako velike koščke; zvaljaj jih v podolgovate svaljke.
  3. 3Urmašice položi eno poleg druge v pomaščen podolgovat pekač in jih peci pri 170 °C 45 minut.
  4. 4Pečene naj pet minut stojijo, nato jih polij s sirupom.
  5. 5Za sirup sladkor kuhaj z vodo in limonino lupinico do prve stopnje, nato mu primešaj precejen limonin sok.
  6. 6Urmašice ostanejo na pekaču, dokler ne posrkajo vse tekočine.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE