Velika slovenska kuharica

Čokoladna srca

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.

Sestavine

  • 10 dag moke
  • 13 dag masla
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag mletih orehov
  • 2 rumenjaka
  • sok pol limone
  • 6 dag jedilne čokolade
  • žlica olja

Priprava

  1. 1V presejani moki razdrobi 10 dag masla, dodaj sladkor v prahu rumenjaka, limonin sok in orehe ter zgneti testo.
  2. 2Na hladnem naj počiva eno uro.
  3. 3Nato ga razvaljaj 4 mm debelo, izreži srčke in jih peci pri 160 °C od 10 do 15 minut.
  4. 4Zgornji del oblij s čokoladnim oblivom: v vodni kopeli stopi čokolado in jo zmešaj s preostalim maslom (3 dag) in oljem.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE