Velika slovenska kuharica

Cmoki iz ajdove kaše

Slovenska kulinarična zakladnica premore nešteto jedi, ki so jih kuhale že naše prababice, babice in mame. Recepti zanje so šli od ust do ust, pred 150 leti pa so bili prvič zbrani v Veliki slovenski kuharici, ki je do danes doživela že 30 izdaj. Preizkusite recepte, ki s pomočjo te kuharske biblije že desetletja prehajajo iz roda v rod.

Sestavine

  • 20 dag ajdove kaše
  • 2 žlici maščobe
  • 1/2 l vode
  • sol
  • 5 dag masla
  • 3 jajca

Priprava

  1. 1Dobro sprano ajdovo kašo stresi na vročo maščobo in prepraži, da se napoji, nato jo zalij s slanim kropom, tako da jo pokriva, in pokrito duši.
  2. 2Počasi prilivaj slan krop, in ko je že skoraj mehka, jo ohladi.
  3. 3Rahlo umešaj maslo in rumenjake, pridaj hladno kašo, premešaj in zamešaj trd sneg beljakov.
  4. 4Oblikuj cmoke in jih zakuhaj v slan krop.
  5. 5Če poskusni cmok razpade, dodaj drobtine.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE