Malo drugačni špageti

Testenine s feferonom, slanino in paradižnikovo omako

»Ta recept, ki izvira iz kraja Amatrice blizu Rima, so si rimski kuharji vzeli tako k srcu, da je zaslovel po vsem svetu. Priprava je nadvse preprosta, toda vzeti morate bucatine, velikim špagetom podobne testenine z luknjico na sredini, zaradi katere se hitreje skuhajo. Uporabite tudi guanciale, prekajeno svinjsko ličnico, čeprav jo lahko nadomestite z manj okusno panceto. In raje vzemite pekorino kot bolj snobovski (in dražji) parmezan,« pravi Antonio Carluccio, ki ga poznamo iz oddaje Dva požrešna Italijana.

Sestavine Za 4 osebe

  • 400 g bucatinov (vrsta špagetov z luknjico)
  • 80 g sveže nastrganega pekorina
  • 130 g guanciala (prekajenih svinjskih ličnic), narezanega na kockice
  • majhna čebula, drobno sesekljana
  • od 3 do 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • posušen pekoč rdeč feferon, drobno sesekljan
  • 2 žlici suhega belega vina
  • 500 g paradižnika san marzano, narezanega na četrtine

Priprava

  1. 1Za omako dajte v ponev olje, feferon, guanciale in čebulo ter rahlo pražite od 4 do 5 minut.
  2. 2Dodajte belo vino in paradižnik ter kuhajte še 15 do 20 minut, občasno premešajte.
  3. 3Medtem v veliki kozici zavrite veliko rahlo osoljene vode in v njej skuhajte testenine al dente.
  4. 4Bucatine odcedite in jih premešajte z omako.
  5. 5Na mizo postavite radodarno potresene s sveže nastrganim pekorinom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE