Praznična peka

Lešnikov kolač

Ob potici ali namesto nje, letos lahko med prazniki spečete lešnikov kolač. Ta kolač bo še posebno lep, če ga spečemo v modlu srnin hrbet.

Sestavine

  • Testo:
  • 275 g masla
  • 175 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (ali nekaj kapljic vaniljevega izvlečka)
  • 4 jajca
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 150 g zmletih praženih lešnikov
  • 100 g sesekljanih lešnikov
  • 4 žlice ruma (za prepojitev)
  • Premaz:
  • 4 žlice marelične marmelade
  • 4 žlice vode
  • Obliv:
  • 100 g čokolade
  • nekaj kokosovega masla

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 175 °C.
  2. 2Penasto umešamo maslo, obe vrsti sladkorja in jajca.
  3. 3Vmešamo moko, presejano s pecilnim praškom, in lešnike.
  4. 4Testo razgrnemo v globok namaščen in pomokan model ter pečemo od 60 do 70 minut.
  5. 5Ko je kolač pečen, ga prepojimo z rumom.
  6. 6Nato marmelado zmešamo z vodo in zavremo ter z njo premažemo kolač.
  7. 7Za obliv v vodni kopeli raztopimo čokolado in kokosovo maslo, premešamo do gladkega ter oblijemo kolač.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE