Peka

Kokosova potica

Ste vedeli, da je kokosova moka nastrgano in posušeno kokosovo meso? Ta konec tedna jo lahko uporabite za pripravo malo drugačne potice.

Sestavine

  • Za testo:
  • 500 g gladke pšenične moke (tip 500)
  • 40 g rumenjakov (pribl. 2)
  • 83 g sladkorja
  • 83 g masla
  • 41 g kakava
  • 42 g kvasa
  • 250 g mleka
  • 3 g soli
  • 30 ml ruma
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • Za nadev:
  • 330 g kokosove moke
  • 160 g sladkorja
  • 400 g sladke smetane
  • 120 g jajc (pribl. 2,5)
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 30 ml ruma
  • Za posip:
  • sladkor v prahu

Priprava

  1. 1Moko in kakav presejemo v skledo.
  2. 2Na en rob damo sol, na drugo stran pa nadrobimo kvas.
  3. 3Mleko in maslo segrejemo do 38 °C, dodamo rumenjake, sladkor in dišave ter dobro premešamo.
  4. 4Vse skupaj vlijemo k moki in zamesimo gladko, nelepljivo testo.
  5. 5Oblikujemo ga v hlebček in pustimo vzhajati, da naraste za polovico.
  6. 6Za nadev zmešamo kokosovo moko, polovico sladkorja in sladko smetano ter zavremo.
  7. 7Ko se zmes ohladi, dodamo vaniljev sladkor, rum in rumenjake.
  8. 8Iz beljakov in preostalega sladkorja stepemo čvrst sneg in ga vmešamo v nadev.
  9. 9Vzhajano testo razvaljamo 4 mm debelo.
  10. 10Enakomerno ga namažemo z nadevom in tesno zavijemo.
  11. 11Potico položimo v pomaščen model in večkrat prebodemo.
  12. 12Pustimo jo vzhajati, da naraste za polovico.
  13. 13Kokosovo potico pečemo od 40 do 45 minut pri 170 °C.
  14. 14Po peki potico skupaj z modlom obrnemo in po 15 minutah model odstranimo.
  15. 15Pustimo, da se ohladi, nato jo posujemo s sladkorjem v prahu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE