Poslastice iz Prekmurja

Pečena jabolka z nadevom

Jabolka so simbol zdravja, zato ne pozabimo nanje tudi med pripravo decembrskih dobrot.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 debelejša jabolka
  • 4 žličke marmelade
  • 4 žličke mletih orehov
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 žlička margarine

Pečena jabolka z nadevom
Foto: Založba Modrijan

Priprava

  1. 1Jabolka operemo, olupimo, odstranimo muho, pecelj in peščišče.
  2. 2V vdolbino damo žličko orehov in žličko marmelade.
  3. 3Pečemo v pekaču, namaščenem z margarino, pri temperaturi 180 stopinj Celzija.
  4. 4Z zobotrebcem preverimo, ali so jabolka pečena. Takrat so mehka, zato jih lahko prebodemo.
  5. 5Pečena jabolka ohladimo, jih damo na krožnik ali v kompotno skodelico in okrasimo s stepeno smetano.
  6. 6Nadev za pečena jabolka lahko sladkamo tudi z medom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE