Peka z drobnjakom

Zmajčki

Nova zbirka receptov Kruharije in cukrnije je izpod spretnih prstov dijakinj in dijakov ter seveda predvsem njihovih učiteljev iz pekovske in slaščičarske delavnice BIC Ljubljana. Ponujajo nam več kot sto izvrstnih receptov, če pa nimate prav zdaj časa za ustvarjanje, se lahko oglasite v njihovi pekarnici (z istim imenom kot knjiga) in si privoščite okusne grižljaje.

Sestavine

  • 300 g moke
  • 150 g masla
  • 125 g mleka
  • 75 g naribanega parmezana
  • 7 g soli
  • 1 g sladkorja
  • 4 g pecilnega praška
  • 3 g suhega drobnjaka

Priprava

  1. 1Zmehčano maslo v skledi pregnetemo in mu dodamo mleko.
  2. 2Vse suhe sestavine zmešamo in jih primešamo maslu in mleku, če uporabimo sveži drobnjak, ga potrebujemo trikrat več kot suhega.
  3. 3Nato gnetemo toliko časa, da postane testo lepo homogeno. Če je drobljivo, dodamo še malo mleka.
  4. 4Testo oblikujemo v pravokotnik, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati dve uri na hladnem.
  5. 5Medtem pripravimo pekač in ga prekrijemo s papirjem za peko.
  6. 6Spočito testo tanko razvaljamo in iz njega izrežemo piškote v obliki zmajčka.
  7. 7Zmajčke pečemo od 10 do 12 minut pri 180 °C.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE