Šampinjoni

Krompirjevi čolnički

Izdolbljen krompir malo drugače, tokrat s šampinjoni.

Sestavine

  • 4 krompirji
  • 2 stroka česna
  • 150 g šampinjonov
  • 2 žlici sira maskarpone
  • šopek drobnjaka ali peteršilja
  • žlica olivnega olja
  • 8 žlic tržaške omake
  • sol in poper

Priprava

  1. 1Krompir kuhamo v osoljeni vodi približno 25 minut ali pa ga prebodenega z vilicami pečemo v pečici eno uro. Če je manjši, bo verjetno trajalo tudi manj časa.
  2. 2Medtem na olivnem olju prepražimo česen in narezane šampinjone.
  3. 3Krompir prerežemo na pol in izdolbemo.
  4. 4Pečico prižgemo na 200 stopinj Celzija.
  5. 5Izdolbeno krompirjevo sredico zmečkamo z vilicami in zmešamo s sirom maskarpone, prepraženimi šampinjoni, zelišči, soljo in poprom ter nadevamo nazaj v izdolbene krompirjeve polovice.
  6. 6Krompirjeve čolničke postavimo v pečico za 20 minut.
  7. 7Postrežemo pokapljane s tržaško omako.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE