1 Raztezanje hrbtnih mišic v položaju mačke

Iz začetnega položaja – opora klečno spredaj – preidemo v izvedbo vaje. Vdihnemo. Usločimo hrbet, da je trtica obrnjena gor, glava nazaj ter prsni koš odprt. Z izdihom spodvihamo trtico in usločimo hrbet, glava sledi gibanju.

2 Raztezanje upogibalk kolka

V opori klečno – prednožno z levo nogo, roke so v boku – nežno potiskamo boke naprej proti sprednji nogi. Pogled je usmerjen naprej, koleno ne sme preiti pred stopalo. Položaj zadržimo in nato ponovimo še z desno nogo. Vajo izvajamo do tiste amplitude giba, ko v mišici čutimo rahel razteg. Brez prisile ter v končnem položaju zadržimo 20 sekund. 


3 Opora ležno spredaj

Vaja je za krepitev stabilizatorjev trupa, pri kateri leže na trebuhu vdihnemo, ob izdihu stisnemo trebušne mišice ter iztegnemo komolce in se dvignemo od podlage. Pazimo, da ohranimo naravne krivine hrbtenice. Položaj zadržimo, nato se vrnemo v začetni položaj. 


4 Diagonalni dvig roke in noge v opori klečno spredaj

To je vaja za stabilizacijo ramenskega in kolčnega sklepa ter ekstenzorjev v ledvenem delu hrbtenice. V opori klečno spredaj vdihnemo, ob izdihu stisnemo trebušne mišice, dvignemo desno nogo in levo roko od podlage. Dvignemo tako visoko, da sta roka in noga vzporedni z našim telesom. Ohranjamo naravne krivine hrbtenice. Vrnemo se v začetni položaj in vse ponovimo še na drugo stran.