Sladica iz gozdnih sadežev Potrebujemo (za dva): 350 g mešanih gozdnih sadežev, 100 ml rdečega grozdnega soka, 50 g sladkorja, 25 g jedilnega škroba, 125 g smetane, vaniljevo aromo in poljuben okras.

PripravaGozdne sadeže očistimo in operemo. Grozdni sok in 100 ml vode zavremo, dodamo 200 g gozdnih sadežev, jih na hitro prevremo in pustimo pokrite stati 10 minut. Nato jih pretlačimo ali zmeljemo z električnim mešalnikom, sadni kaši prilijemo toliko vode, da dobimo 375 ml, in dodamo 40 g sladkorja. Jedilni škrob zmešamo z dvema žlicama hladne vode, vmešamo v sadno kašo in kuhamo dve minuti. Malo ohlajeni zgoščeni kaši dodamo preostale gozdne sadeže, nadevamo v skodelice in postavimo na hladno. Smetano stepemo, dodamo preostali sladkor in vaniljevo aromo ter z njo okrasimo desert.


Breskve s kremo iz pinjenca Potrebujemo (za štiri): 5 listov bele želatine, 400 ml pinjenca, sok limone, 50 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja, 4 breskve, 200 g sladke smetane, 2 žlički nasekljanih pistacij in 4 vejice melise za okras.

Priprava: Želatino namočimo. Pinjenec zmešamo z limoninim sokom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Želatino ožamemo in po navodilih raztopimo, zmešamo z dvema žlicama pinjenca in vmešamo med preostali pinjenec. Postavimo na hladno. Breskve olupimo in narežemo na krhlje. Zložimo jih v desertne kozarce, nekaj krhljev shranimo za okras. Ko začne pinjenec želirati, vmešamo smetano (4 žličke pustimo za okras), jo nadevamo čez breskve in postavimo za 2 uri na hladno. Desert okrasimo z narezanimi krhlji breskve, smetano, pistacijami in meliso.