Katerim ličilom najhitreje poteče rok trajanja?
Najhitreje pokvarljive so tekočine, ki nimajo sintetičnih sestavin, ki bi jim dajale dodatno elastičnost in daljše trajanje. Vsekakor pa je shranjevanje v hladnejših temnih prostorih vedno boljša izbira kot izpostavljanje visokim temperaturam.

Vse, kar uporabljamo, je potrebno redno čistiti in razkuževati, četudi večina misli, da tega ni treba početi, če izdelek uporabljaš samo ti. Pogosto smo sami krivi za nastanek alergijskih reakcij na koži, ker izdelkov ne razkužujemo.   

Ali se rok uporabnosti šteje od trenutka, ko ličilo odpremo? Ker večinoma ličila niti pred nakupom niso neprodušno zaprta.
Vsa ličila morajo biti po zakonu opremljena z oznako o roku trajanja. Če je ne najdete, poiščite drug izdelek. Včasih pa žal v trgovinah ličila tudi neprimerno shranjujejo zaradi pomanjkanja prostora v skladiščih.

Nepoznavalci predvidevamo, da bi do kake alergije najhitreje prišlo, če bi uporabili star tekoč puder. Je res tako ali se motimo?
Mnogi tekoči pudri imajo t. i. pumpice, ki so brez dvoma najbolj higienične za uporabo. Če puder začne spreminjati vonj, pa ga nemudoma zavrzite in kupite novega.
Za šminke za ustnice in senčila v prahu pa največkrat mislimo, da jim čas ne pride do živega, je to res?
Žal ne. Vsa ličila potrebujejo natančno nego, kar velja tudi za čopiče in druge aplikatorje. Vse, kar uporabljamo, je potrebno redno čistiti in razkuževati, četudi večina misli, da tega ni treba početi, če izdelek uporabljaš samo ti. Pogosto smo sami krivi za nastanek alergijskih reakcij na koži, ker izdelkov ne razkužujemo.

Rdečila za lica so sveža in nevpadljiva, ustnice pa naj bodo neizrazite, zato šminko le »natapkajte« od notranjega dela ustnic proti zunanjem robu.  

Je kaka razlika med ličili visokega in nizkega cenovnega razreda? Ali tista dražja dlje ostanejo uporabna?
Dražja ličila načeloma vsebujejo boljše sestavine, kar pa ni pravilo, včasih največ plačamo za blagovno znamko. Blagovna znamka nikakor ne vpliva na rok trajanja ličila.

Kaj pa kreme za obraz in kreme za sončenje? Ali na primer lahko letos uporabimo odprto kremo za sončenje, ki smo jo uporabljali lansko poletje?
Lahko, če je bila shranjena v hladilniku in ji še ni potekel rok trajanja.

Kakšni pa so trendi ličenja za to pomlad?
Podobno kot že zadnjih nekaj sezon je v modi čudovita koža, ki ji dodamo barvna črtala za oči ali močnejša senčila, ki so linijsko nanešena in na koncu zabrisana. Rdečila za lica so sveža in nevpadljiva, ustnice pa naj bodo neizrazite, zato šminko le »natapkajte« od notranjega dela ustnic proti zunanjem robu.