Rekreacija je za številne tudi modna muha, a ne pozabimo, znojenje je lahko velik sovražnik naličene kože, opozarjajo strokovnjaki, ki damam svetujejo, naj vsaj telovadijo v povsem naravni podobi.

Maskara, denimo, se med potenjem pridruži potnim kapljicam in pušča neprivlačne črne sledi po licih, tekoča podlaga in puder v kamnu pa lahko povzročita resnično škodo, saj mašita pore in preprečujeta koži, da izloča vlago in se čisti – dolgoročno je to recept za pojav mozoljev in aken, ki jih je mnogo težje odpraviti kakor pridobiti.Strokovnjaki zato damam priporočajo, naj ličenje pred rekreacijo povsem opustijo, poleg tega pa naj kožo pred telovadbo še temeljito očistijo z ustreznim losjonom, ki bo pore odprl in tako olajšal izločanje potu. In ne le to, potrebna je tudi ustrezna nega po rekreaciji, da odstranimo sledi znoja in morebitne umazanije: po nežnem čiščenju kožo še nahranimo z vsakodnevno kremo.

In kdor se resnično ne more povsem odpovedati ličilom med skupinsko vadbo ali tekom na prostem, naj se odloči vsaj za naravno kozmetiko, ki por ne zamaši popolnoma, kožo pa naj očisti takoj po koncu rekreacije.