Morda vas zavrača, ker je v čustveni stiski

Pozdravljeni,

poporodno obdobje je čas preizkušenj za marsikatero partnersko zvezo. Ni tako redko, da se po rojstvu otrok partnerja odtujita in morda se je to zgodilo tudi vama, zato bi vam svetovala, da še vztrajate pri komunikaciji in poskusite priti zadevi do dna. Možno je, da vas partnerica zavrača, ker je v čustveni stiski, a se boji prositi za pomoč, zato bodite potrpežljivi in ji pokažite, da ji želite prisluhniti in ste tukaj zanjo. Premislite tudi o vajini zvezi in se poskusite spomniti, kakšna je bila na začetku, ko sta bila še oba zaljubljena. Spomnite jo na lepe trenutke, ki sta jih preživela skupaj, morda tudi ponovite katero izmed pozornosti, ki ste ji jo v preteklosti namenili, in opazujte, kako se bo odzvala na to.

Obstaja seveda tudi možnost, da sta se odtujila že do te mere, da partnerica ne želi več obuditi odnosa in se truditi zanj. V tem primeru bo za otroka najbolje, da njeno odločitev spoštujete in jo sprejmete. Ločitev staršev je boleča, a veliko bolj prijazna do otrok, kot če starša vztrajata v zvezi, kjer ni ljubezni in vladata hlad ter odtujenost. Zapomnite si, tako vi kot vaša partnerica sta otrokoma najmočnejši vzgled, zato bosta zanju največ naredila, če bosta tudi vidva, četudi vsak zase, srečna.

Vsekakor bo torej potreben temeljit pogovor s partnerico. Morda ljubezen še ni povsem usahnila med vama in bosta znova našla pot drug k drugemu. Če to ne bo mogoče, pa pristopita k razhodu zrelo in odraslo ter brez zamer. Kot starša bosta za vedno ostala v odnosu skupaj do otrok, zato je zanju pomembno, da so vajini računi čisti, komunikacija med vama pa, če že ne prijateljska, vsaj spoštljiva. Srečno!