Jed iz Posavja

Šmoren s klobaso

Pozabite na sladek šmoren, v Posavju ga pripravljajo drugače. Jed so gospodinje največkrat kuhale ob kmečkih opravilih, še posebej ob košnji.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 0,5 kg moke
  • 0,5 l mleka
  • 1 žlička soli
  • 35 dag domače klobase
  • 2 dcl olja

Priprava

  1. 1Stepemo jajca in mleko in dodamo moko, da dobimo precej gosto zmes.
  2. 2Posebej skuhamo klobaso, jo narežemo na koleščke in vmešamo v maso.
  3. 3Maso vlijemo v vročo ponev in na obeh straneh popečemo.
  4. 4Pečen šmoren razrežemo na koščke.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE