Slana peka

Kruhova pita s tremi siri

Bučno olje je kulinarična posebnost Slovenije. Pridobivajo ga s stiskanjem bučnih semen. Je zelo zdravo, uporablja pa se predvsem za začinjanje jedi. Zakaj ne bi z njim popestrili sirove pite in kremastemu okusu dali nove dimenzije? Če vam podvig ne uspe, pa se oglasite v pekarnici Kruharije in cukrnije, kjer dijaki pekovske in slaščičarske delavnice BIC Ljubljana po receptih, ki so jih ustvarili za istoimensko kuharico, pripravljajo vse mogoče dobrote.

Sestavine

  • Testo:
  • 250 g moke
  • 10 g kvasa
  • 10 g sladkorja
  • 5 g soli
  • 30 ml bučnega olja
  • 150 g vode
  • Nadev:
  • 100 g belega kruha, narezanega na kocke
  • 150 ml mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 150 g jajc (pribl. 3)
  • 5 g soli
  • 100 g gorgonzole, narezane na kocke
  • 100 g naribane gavde
  • 60 g naribanega parmezana
  • 30 g nasekljanih bučnih semen
  • po okusu timijan, drobnjak in poper

Priprava

  1. 1Moko presejemo v skledo in vanjo nadrobimo kvas.
  2. 2Dodamo sladkor, sol in bučno olje ter zamesimo testo.
  3. 3Na pomokani delovni površini ga pustimo, da vzhaja.
  4. 4Za nadev damo vse sestavine razen parmezana in bučnih semen v skledo ter jih zmešamo.
  5. 5Vzhajano testo razvaljamo v krog s premerom 28 cm.
  6. 6Z maslom namažemo okrogel model s premerom 26 cm in vanj položimo testo. Nato nanj vlijemo nadev.
  7. 7Lepo ga poravnamo in potresemo z bučnimi semeni in parmezanom.
  8. 8Kruhovo pito pečemo 30 minut pri 180 °C.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE