Enolončnica

Korejevec

Krepka jed prihaja iz Posavja, največ so jo uživali jeseni in pozimi ter ob posebnih priložnostih.

Sestavine

  • 0,5 kg fižola v zrnju
  • 40 dag rumenega in rdečega korenja
  • 2 žlici svinjske masti z ocvirki
  • 1 žlica bele moke
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 2 šalotki
  • 4 stroki česna
  • 2 lovorova lista
  • šetraj, majaron, sol, poper
  • 2 žlici vinskega kisa

Priprava

  1. 1Fižol čez noč namočimo v vodi.
  2. 2Nato ga odcedimo in do polovice skuhamo.
  3. 3Dodamo mu na lističe narezano korenje, sesekljano šalotko in česen, papriko, lovorova lista, majaron, šetraj, sol in poper ter kuhamo 30 minut.
  4. 4Jed zgostimo z moko, prepraženo na masti in ocvirkih, in še malo pokuhamo.
  5. 5Preden jo postrežemo, dodamo malo vinskega kisa.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE