Jedi iz sklede

Piščančji paprikaš s krompirjevim pirejem

Skledo lahko polni hladna juha, vroča mineštra, okusna rižotka, slastne testenine, hrustljava zelenjava z vrta ... Jeseni je zamisli in slastnih sestavin v izobilju!

Sestavine

  • 600 g piščančjih prsi
  • 1 svežo rdečo papriko
  • 2 žlici olja
  • 1 manjšo čebulo
  • 1 žlico mlete rdeče paprike
  • 250 ml paradižnikove mezge
  • 100 ml vode
  • 100 ml sladke smetane
  • sol, mleti poper
  • svež peteršilj

Priprava

  1. 1Piščančje prsi in papriko narežemo na manjše kocke.
  2. 2Nasekljano čebulo prepražimo na olju, ko postekleni, dodamo piščančje prsi in papriko.
  3. 3Solimo, popramo in potresemo z mleto rdečo papriko.
  4. 4Vse skupaj dobro prepražimo, od 5 do 8 minut, nato zalijemo s paradižnikovo mezgo in vodo.
  5. 5Kuhamo 15 minut, nato kozico odstavimo z ognja.
  6. 6Prilijemo še tekočo sladko smetano, pomešamo ter potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem.
  7. 7Zraven ponudimo krompirjev pire z maslom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE