Jedi iz sklede

Bučna juha z orehovim pestom

Skleda je fina na pogrnjeni mizi in priročna na pikniku. Iz nje zajemamo z žlico ali natikamo na vilice ... na vrsti so jesenske poslastice!

Sestavine

  • 500 g oranžne buče
  • 1 rdečo čebulo
  • 3 stroke česna
  • 100 g gomoljne zelene
  • 800 ml jušne osnove
  • sol, mleti poper

Priprava

  1. 1Bučo razrežemo na četrtine in ji odstranimo semenje. Položimo jo v pekač, solimo in popramo ter premažemo z olivnim oljem.
  2. 2Dodamo olupljen gomolj zelene, čebulo in česen.
  3. 3Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj Celzija, približno pol ure, da se zelenjava popolnoma zmehča in dobi zapečene robove.
  4. 4Pečeno zelenjavo prestavimo v kozico in zalijemo z jušno osnovo.
  5. 5Pokuhamo do vretja, nato pa s paličnim mešalnikom vse skupaj dobro zmeljemo.
  6. 6Med pečenjem zelenjave pripravimo orehov pesto. Prebrane orehe in sol zmeljemo v električnem sekljalniku in na koncu prilijemo bučno olje.
  7. 7Juho ponudimo v skodelicah z žličko orehovega pesta.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE