Toplo vam priporočam pregled pri nevrologu

Draga gospa, verjamem, da so težave resne in vas in vašega sina ovirajo v zadovoljnem in kakovostnem življenju. Pa poglejva: ortoped in internist nista našla vzroka za bolečine. Psihiater je verjetno glede na to, da niso našli organske osnove za bolečino, ocenil, da gre za depresijo, ki se resnično nemalokrat izraža tudi z bolečinami. Antidepresiv sta opustila, kot vas razumem, apaurina pa tudi ne boste prejemali dlje zaradi velike možnosti, da se ga navadite. 

Ostane nama še nevrolog, ki pa ga niste omenili. Če namreč sprejmeva dejstvo, da zdravniki niso ugotovili vzroka za vašo bolezen in se pri tem niso motili, je nevrolog tisti, ki bi lahko ocenil vašo bolečino. Mogoče bi bilo namreč, da trpite za sindromom nemirnih nog. Zanj je značilno precej tega, kar ste navedli, namreč neprijetne bolečine v nogah, potreba po premikanju, pojavljanje v nočnih urah. 

Utrujenost in slabo razpoloženje sta lahko posledici dolgotrajne neprespanosti, zato bi bil prvi ukrep, da se naspite in odpočijete. Tukaj lahko veliko naredite sami. Mogoče večerni sprehod, lahka topla večerja, kakšna zabavna knjiga? Poležavanje čez dan nikakor ni ustrezno. 

Vam in vašemu sinu torej toplo priporočam še pregled pri nevrologu. Ta bo veliko lažje opredelil morebitni sindrom nemirnih nog, kot to storimo drugi zdravniki, ki nimamo na razpolago dovolj specifičnih meril. Zdravljenje je dokaj uspešno, tako da bosta s sinom lahko zaživela bolj srečno življenje.