Izgubili ste ljubezen do sebe in do življenja

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše pismo. Če sumite, da ne morete živeti brez alkohola, je to jasen znak, da bi bilo dobro, da poiščete pomoč. Dejstvo, da se tega zavedate, je že velik korak naprej, ki vam bo pomagal pri ozdravitvi. Obrnite se na društvo anonimnih alkoholikov, svetovala pa bi vam tudi obisk pri psihologu, saj ste doživeli bolečo izgubo, ki jo težko prebolevate.

Ne obupajte nad življenjem, še boste srečni, če boste le delali na tem. Zato pa morate najprej poskrbeti za svoje zdravje, s pomočjo psihologa pa odkleniti odgovore glede odnosov, ki so zaznamovali vaše življenje. Ko se boste enkrat poglobili v to, vam bo lažje iti naprej. Mislim, da ste izgubili ljubezen do sebe, do življenja in do drugih, zato morate znova najti pot do teh stvari.

Včasih je v življenju treba ponovno začeti, kar pomeni, da pometemo s prtljago in naredimo prostor novim izkušnjam in dogodivščinam. Vprašajte se, kaj se lahko naučite iz tega, kar se vam je zgodilo. Kaj vam je življenje hotelo povedati s tem? To lahko podkrepite tudi z vajo, da si vsak večer zapišete, kaj se vam je lepega zgodilo tisti dan. Lahko je malenkost ali kaj velikega, pomembno je le, da ste dosledni in si vsak večer vzamete čas za to, saj vam bo vlilo upanje in vas naučilo hvaležnosti.

Seveda pa priporočam tudi, da ne obsedite doma, ampak se podate v naravo, na sprehod, med ljudi. Lotite se kakšnega športa ali konjička in poiščite srečo še v drugih stvareh. Ne pozabite, če nismo sami srečni, nas tudi najbolj idealen partner ne more osrečiti.   

Želim vam veliko sreče,