Stike z drugo mora prekinit on, ne vi

V svojem pismu ste nakazali, da sta z možem že pred časom imela težave z zaupanjem in da sta obiskovala partnersko terapijo, ki vama je zelo pomagala. Sprašujem se, če se vama z možem zgodba ne ponavlja?

Z »varanjem« je po navadi takole: zrel človek zapre vrata in noben prepih in veter ne zmore teh vrat odpreti. Če pa pustimo vrata malo priškrnjena, potem jih odpre lahko že najmanjša sapica. Torej je na nas, kako se bomo odločili. Ali bomo vrata, ko stopimo v partnerski odnos, zakon, zaloputnili ali pa jih bomo puščali še malo odprte. Tukaj se pokaže osnovna zrelost človeka, ko se odloča za odnos. Odnos pa ne pomeni, da se vedno cedita med in mleko, ampak je na tej poti tudi mnogo trnja.

Verjamem, da vas odnos znanke do vašega moža spravlja v stisko, vendar mora vrata zapreti on, vaš mož, in ne vi. Vso pravico imate, da od njega zahtevate tudi, da lastno neprimerno obnašanje do prijateljice, uredi. Seveda to pomeni prekinitev vsakršnih stikov. Odločitev je pa njegova. Ne da se malo prijateljevati, se družiti, če so v ozadju tudi nespodobna povabila.

Imam občutek, da je vaš mož rahel nezrelček, ki mu takšno dvorjenje godi in seveda se kaj takega dogaja samo ljudem, ki so »odprti« za tovrstna sporočila. Če bi bil on trden, odločen in trdnost vajinega odnosa tudi izžareval navzven, potem nespodobnih povabil ne bi bilo.

Lep pozdrav,