Vse to prenašate, ker ne veste, kaj ljubezen je

Razumem vas, kaj vas moti in česa si želite, vendar pa s svojim pristopom in razmišljanjem ne boste našli rešitve. Verjetno so za vami zelo slabe življenjske izkušnje v otroštvu pa tudi v odraslem življenju. Zato se tako zelo oklepate moža, ki se ne more odločiti, ali bo z vami ali ne. Mnogo hudega ste morali pretrpeti, da vam je dovolj že to, da vas ne pretepa in ne pije. Torej ni agresiven in tudi ni alkoholik. To sta dve negativni lastnosti, ki ju pri vašem možu ni opaziti. 

Sprašujem se, katere pa so tiste pozitivne lastnosti, ki jih ima in so za vas tako pomembne, da si želite, da bi bil le z vami. Niti ene niste omenili. Zvestoba res ni njegova odlika. Kako se ob njem počutite vi, mu je bolj malo mar. Misli le in vedno samo nase. Le da je njemu dobro. Nihče drug zanj ni pomemben. Prav tako se vede tudi do ženske na drugi strani. Vi in ona ga sprejemata, namesto da bi ga spodili in ga za vedno izbrisali iz svojega življenja. Tako kot je, mu je prav lepo. Če ni pri eni, je pa pri drugi. Zase je zelo bister in iznajdljiv. 

Vse to prenašate, ker ne veste, kaj ljubezen je. Žal v življenju še niste imeli priložnosti, da bi jo lahko prepoznali. Ne verjemite mu in ne poskušajte ga spremeniti. Nihče ne more spremeniti druge osebe. Vsak se lahko spremeni le sam, če ima močno voljo in si to resnično želi. Vaš mož te možnosti nima, ker je sam s sabo prav zadovoljen tak, kot je. Tu ne pričakujte nobene spremembe.

Ne ukvarjajte se z možem, ampak se raje zazrite vase. Vaš temeljni problem je, da imate zelo slabo samopodobo in da se nimate niti malo radi. Zato tudi vztrajate in si celo želite obdržati moža. Zdi se vam, da niste dovolj dobri in da si boljšega ne zaslužite. Poskusite razmišljati v tej smeri. Ali je res tako, da ne zaslužite boljšega? Kakšna zelo dobra prijateljica vam pri tem lahko pomaga. Vprašajte jo, kako vas vidi ona. Verjetno boste nad njenimi opažanji presenečeni. 

Pogoj za to, da boste v življenju bolj zadovoljni, je, da začnete delati na sebi. Najprej morate sami s seboj vzpostaviti stik in se začeti spoznavati. Namen tega je videti sebe v realnosti in se sprejeti z vsemi svojimi odlikami pa tudi s pomanjkljivostmi. Če se boste odločili za to pot, bi vam ustrezen terapevt lahko zelo pomagal, tudi tako, da bi hitreje napredovali. Ko boste dosegli stanje, ko boste začutili, da se spoštujete in se imate radi, vam ne bo težko moža za vedno postaviti pred vrata. To je edini način, ki vam ga priporočam in s katerim si lahko dolgoročno izboljšate življenje. 

Začnite takoj, ker ste že malo v zamudi. Ta pot je proces, je cesta, na kateri prehitevanje ni možno, to si zapomnite, pa veliko uspeha vam želim.