Otresite se iracionalnih strahov

Pozdravljeni,

Najhujše odločitve sprejemamo iz strahu, zato vam svetujem, da najprej racionalizirate situacijo. Če se je vaš novi partner razšel s svojo bivšo, je za to gotovo obstajal dober razlog. V tistem odnosu očitno nekaj ni delovalo in to nima nobene zveze z vami, ključno je, da to spoznate.

Vidva sta še na začetku odnosa, ko se še spoznavata in odkrivata drug drugega, najboljša stvar, ki jo lahko v tem trenutku naredite, pa je, da se prepustite in uživate. Omenili ste, da vama je skupaj lepo, da rada preživljata čas drug z drugim, zato se le sprostite in nadaljujte z druženjem.

Da se že zdaj obremenjujete s strahovi, ki se morda nikdar ne bodo uresničili, ni dobro ne za vas ne za vajin odnos. Seveda se vse v življenju spreminja, tudi odnosi, a če boste dopuščali, da vas pri vsem vodijo strahovi, ne boste nikoli zares polno živeli. Vsak odnos potrebuje čas, na začetku je težko oceniti, kako se bo nadaljevala vajina zgodba, zato je pomembno, da zaupate in si dovolite izkusiti srečo.

Skušajte torej na situacijo pogledati tudi z druge strani. Če ste zrela odrasla oseba, vam bo uspelo odmisliti iracionalne strahove. Če pa se teh nikakor ne morete znebiti, vam svetujem, da se oglasite na pogovor pri strokovnjaku, ki vam bo pomagal razrešiti, od kod izvirajo, le tako boste namreč odprli vrata srečnejšemu življenju.