Bodite odprtega srca, in se hkrati zavarujte

Pozdravljeni,

najlepša hvala za vaše pismo. Naj najprej pohvalim odnos, ki ga imate z dedkom. Tako lepo je slišati, da se imate radi in da spoštujete dedkovo zapuščino ter nadaljujete njegov posel in skrbite zanj. Pohvalno je tudi, da vam je dedek pri tako častitljivi starosti še v podporo in da tako cenite in upoštevate njegovo mnenje, saj ga to prav gotovo navdaja s ponosom in mu vliva moč za življenje.

Po vašem opisu sodeč je vaš dedek za svojo starost zelo vitalen, najeli ste mu pomoč pri gospodinjskih opravilih, a njegova romantična naveza daje občutek, da si še vedno želi ljubezni in je pripravljen poskusiti zvezo z novo osebo. Ali gre med njima za resnično zaljubljenost ali ne, ne morete zares vedeti, resnico poznata le onadva. Morda je gospo res osvojila njegova osebnost in ne izključno denar, zato bi bilo prav, da jima daste priložnost in se ne vmešavate v njun odnos, če to res ni potrebno.

Vendar pa bi vam glede na vaš opis dogodkov in sumničavost svetovala, da ostanete pozorni in zavarujete dedkovo premoženje ter vse, kar je ustvaril v svojem življenju. To lahko storite na različne načine, najbolje, da se glede tega pogovorite s pravnim strokovnjakom.

Glede na to, da je vaš dedek že zavrnil idejo poroke, se morda tudi sam zaveda, da ni dobro hiteti v zvezo z osebo, ki je ne poznaš dovolj, zato bi vam priporočala, da se o zadevi iskreno pogovorite tudi z njim. Izrazite svojo skrb zanj in njegovo poslanstvo. Če boste to storili na spoštljiv način, brez obtoževanja in napadanja njegove izbranke, je večja verjetnost, da vam ne bo zameril, ampak premislil o vaših besedah in ravnal preudarno ter zaščitil interese vaše družine. Odnos, ki sta ga z dedkom zgradila v vseh teh letih, je izredno dragocen, zato ga negujte in se veselite z njim, če je res našel ljubezen, da bo tak ostal še naprej. Srečno!