Poiščite smisel življenja

Vsi ljudje moramo imeti občutek, da od nekod izhajamo, da imamo korenine, skratka, da pripadamo. Občutek pripadnosti je ena temeljnih potreb človeka in seveda je vaša potreba, da spoznate svojo pravo mamo, popolnoma normalna, človeška. Je nujna, da človek lahko živi spravljen sam s sabo in tudi drugimi. Smo dialoška bitja in živeti v odnosu je naše osnovno hrepenenje.

Tako kot vi tudi mnogo drugih posvojencev išče svoje prave starše. Pri tem niste osamljeni. Nujno je, da to vprašanje na neki način rešite, drugače se boste počutili iztrgano iz družbe, tudi od same sebe.

Pišete, da ste s krušno materjo v dobrih odnosih. Prvi korak bi bil v tem, da se poskušate z njo pogovoriti, ali morda ve kaj več o vaši pravi materi. Potem imate možnost, da v Sarajevu na ustreznih institucijah (navadno so to centri za socialno delo) poiščete ustrezne informacije.

Kljub poizvedovanju se lahko zgodi, da svoje prave matere ne boste srečali, in ker pišete, da nimate nobene volje živeti, bi bilo pametno, da si poiščete ustrezno pomoč. Zavedajte se, da niste sami. In samemu ni dobro, kot pravi že Sveto pismo. Poiščite pomoč npr. katere samopomočne skupine, ki jo obiskujejo ljudje s takšnimi težavami, kot jih imate vi, ali pa si najdite terapevtsko pomoč, če je stiska že velika. Smisel življenja boste kljub vsemu morali poiskati sami.