Takrat mladi ortoped Albin Plahuta se je v Dejanovem primeru namesto amputacije odločil za presaditev tanke kosti, s katero je nadomestil manjkajočo golenico. Dejan je zato doživel kar 20 operacij, prvo, ko je imel le pol leta. Danes hodi, sicer gibljivosti v kolenu in gležnjih nima, nogi sta zaprti v ortozah, a sta njegovi. Duhoviti 43-letnik je specialist interne medicine, dela v ambulanti za sladkorno bolezen in bolezni ščitnice v Novi Gorici. Parašport je njegova druga narava. 

Brskalnik prida vašemu imenu številne športe. Prosim, povejte mi malce več o svoji parašportni karieri.

Med študijem medicine sem se najprej začel ukvarjati s plavanjem. Mislil sem, da mi gre zelo dobro, zato sem bil ob neuspešni kvalifikaciji za parali...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!