»Delo ni lahko, a je zanimivo in polno izzivov,« pove, ko nama s fotografom razkaže zunanji – upravni del zavoda ter naju popelje v učilnico, kjer obsojencem nudijo izobraževanje. Tu dela že šest let, njena naloga je, da jih spremlja od trenutka, ko vstopijo v zapor, do odpusta. V tem času jih skuša čim bolj motivirati, vključiti v dejavnosti, izobraževanje, tudi delo. Vsakega napredka je vesela, pa naj to pomeni konec dolgoletne odvisnosti od drog ali ponovno srečanje z družino. In presenetljivo je, kako nekateri obsojenci izkoristijo prestajanje kazni tudi za nov začetek. 

Kako je potekala vaša poklicna pot? Ste že od nekdaj vedeli, da želite delati v zaporu? 

Ne morem reči, da sem od nekdaj vedela, da bom delala v zaporu, a sem že v srednj...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!