V pogovoru pred tem intervjujem ste me presenetili, ko ste dejali, da se znanje današnjih diplomantov slabša. Se neznanje res že opazno širi? Kaj je, po vašem mnenju, razlog za to?
Razlogov je več in segajo deset, petnajst let nazaj, povezani pa so z bolonjsko reformo, prenovo srednješolskih strokovnih programov, načinom financiranja srednješolskih in študijskih programov, z velikim upadom generacij, poplavo novih visokošolskih zavodov in tudi Evropo, ki je usmerjena v krepitev poklicnega in strokovnega izobraževanja, splošno izobraževanje pa pušča ob strani. Kot ravnateljico gimnazije pa me še posebej skrbi, ker je pri vpisu na nekatere fakultete popolnoma vseeno, koliko znanja in kakšno znanje imajo ti, ki se vpisujejo. Včasih je veljalo, da se dijaki vpišejo na st...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!