Absolventka magistrskega študija andragogike iz Šmarij na Vipavskem se je z desetletnim štirinožnim prijateljem podala na avanturo, ki je speljana po razmeroma neodkritih gorskih poteh zahodnega Balkana in povezuje Slovenijo z Albanijo. Izzivov ji v skoraj treh mesecih popotovanja resnično ni manjkalo, saj je v bližini Senja nevede šotorila sredi glavne migrantske poti, se na Hrvaškem in v Bosni srečala z medvedom ter vmes resno zbolela, a na koncu vendarle srečno prispela domov. Kot pravi, je v življenju vedno počela stvari, za katere je čutila, da bi jih rada naredila, in se pri tem ogromno naučila. »Brez teh izkušenj bi bila zagotovo popolnoma drugačen človek,« je trdno prepričana. 

Včasih mi kdo reče: »Maruša, kako si ti srečna, da lahko ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!